Франція відправить Угорщині три сигнали через її позицію щодо України

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу намагатимуться переконати Угорщину змінити свою позицію щодо України. Про це заявила міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна. Вона впевнена, що у питаннях підтримки України країни ЄС повинні мати спільну позицію, оскільки це відповідає і їхнім інтересам безпеки та цінностям. На засіданні Ради зовнішніх справ ЄС Катрін Колонна передасть ці сигнали своєму угорському колезі.

Міністр закордонних справ Франції виокремила три аспекти підтримки України. По-перше, це адаптація роботи Європейського фонду миру, щоб продовжити надання допомоги Україні і забезпечити фінансування виробничої допомоги та закупівлі обладнання. По-друге, це посилення санкцій проти Росії. Міністр Колонна сподівається, що 12-й пакет санкцій буде ухвалений до кінця року. Третім аспектом є переговори про вступ України та Молдови до ЄС. Франція підтримує ці переговори.

Варто зазначити, що на саміті Європейського союзу в Брюсселі Угорщина блокує усі питання, пов'язані з Україною. Президент Угорщини Віктор Орбан закликав лідерів ЄС не обговорювати питання вступу України до Євросоюзу на майбутньому саміті. Він також заявив, що готовий заблокувати рішення щодо початку переговорів щодо євроінтеграції України. Президент України Володимир Зеленський в свою чергу підкреслив, що Франція підтримує переговори щодо вступу України до ЄС.

Читайте також:

  • Орбан і республіканці хочуть скоординувати блокування допомоги Україні, – The Guardian
  • Євросоюз допомагатиме Україні, попри вето Угорщини – Reuters
  • П’єр Мірель: Не бачу, як Україна може приєднатися до ЄС без якогось мирного договору з Росією