Франція випробувала модернізований ядерний носій

Франція випробувала модернізований ядерний носій

Франція провела випробування модернізованої ядерної ракети

22 травня Франція успішно провела перше випробування модернізованої ракети Asmpa-R, здатної нести ядерну боєголовку. Про це було повідомлено Міністерством оборони Франції та міністром оборони Себастьєном Лекорню.

Модернізована стратегічна ракета Asmpa-R була випущена з літака Rafale Стратегічних Військово-повітряних сил. Це випробування довело ефективність ракети, особливо її здатність до ядерного налету.

Лекорню поблагодарив всіх, хто брав участь у цій оперції, включаючи сили Міністерства оборони та промислових партнерів.

Ракету Asmpa-R розробляє концерн MBDA і її випробування були проведені в рамках операції «Дюрандаль». Ця операція мала на меті відпрацювання стратегічного повітряного удару над територією Франції.

За даними Міністерства оборони, модернізація ракети Asmpa дозволила покращити її характеристики і забезпечити надійність її ядерного компонента перед новими загрозами. Також Франція планує витратити 13% свого військового бюджету на модернізацію ядерного потенціалу і створення нової ракети 4-го покоління ASN4G до 2035 року.

Варто нагадати, що в Естонії тривають військові навчання Spring Storm-2024, в яких військові з Франції перевіряють навички нового підрозділу, який може бути задіяний в Україні.

Читайте також: