Гайдай може втратити посаду і отримати інше призначення – ЗМІ

Сергія Гайдая найближчим часом можуть звільнити з посади голови Луганської обласної військової адміністрації (раніше ОДА).

Гайдай обіймає цю посаду з 25 жовтня 2019 року. Про його можливе звільнення пише "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

"Найближчим часом посаду голови військово-цивільної адміністрації може втратити Сергій Гайдай з Луганської області, якого хочуть відправити послом у Казахстан", йдеться в матеріалі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За даними джерел видання, голова Офісу президента Андрій Єрмак та його новопризначений заступник Олексій Кулеба займаються пошуком нових голів ОВА.

Стверджується, що знайти кандидатів на вакантні місця зараз "доволі непросто".

Охочих очолити Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську й Сумську області "не багато", оскільки ці регіони лежать саме на напрямках потенційного нового наступу російської армії.

24 січня Кабмін звільнив голів Дніпропетровської (Валентин Резніченко) Запорізької (Олександр Старух), Київської (Олексій Кулеба), Сумської (Дмитро Живицький) та Херсонської (Ярослав Янушевич) обладміністрацій. Резніченко подав заяву на звільнення сам. Щодо інших голів ОВА йдеться про звільнення за угодою сторін.

Ексголову Київської області Кулебу призначили заступником Андрія Єрмака. Кулеба замінив на посаді Кирила Тимошенка. Останній своє звільнення з посади заступника голови ОП підтвердив 24 січня.

Тимчасово виконуватиме обов'язки голови Київської ОВА Дмитро Назаренко. Він працює у КОДА з 2018 року.