Гендиректор «Київстар» зробив тривожну заяву щодо відновлення роботи сервісів

У компанії "Київстар" ще не можуть визначити, скільки часу займе відновлення послуг після хакерської атаки. Таку інформацію надав генеральний директор Олександр Комаров у своєму відеозверненні.

Комаров наголосив, що Росія веде війну з Україною не тільки на фізичному рівні, але й у кіберпросторі. Зранку компанію "Київстар" вдарила потужна хакерська атака, яка тимчасово призвела до перерви у послугах зв'язку та доступу в Інтернет. Час відновлення сервісів поки що невідомий, але команда спеціалістів працює над усуненням наслідків атаки.

Також Комаров повідомив, що компанія залучила правоохоронні органи та спецслужби для розслідування цього протиправного втручання. Він обіцяв надати компенсацію абонентам, які постраждали від відсутності зв'язку та послуг оператора. Комаров також вибачився перед абонентами за незручності і подякував за підтримку.

Нагадаємо, що причиною збою в роботі "Київстару" була хакерська атака на мережу компанії. Користувачі були змушені зіткнутися з проблемами з дзвінками, повідомленнями та перевіркою рахунків. Також офіційний сайт компанії не працював, а доступ до мобільного застосунку був неможливим. Компанія вибачилася перед абонентами і пропонує скористатися національним роумінгом до усунення технічних проблем.