Генштаб повідомив, що відбувається на найгарячіших напрямках фронту

Триває 675-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. За минулу добу ворог здійснив 49 бойових зіткнень. Російські окупанти виконали 3 ракетних та 36 авіаційних ударів, а також здійснили 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню. У результаті атак загинули та постраждали мирні жителі, пошкоджено житлові та інфраструктурні об'єкти.

Ситуація на оперативних напрямках

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках немає особливих змін. Підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання біля кордону з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свою присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території Росії. Також знову були здійснені авіаційні удари по деяких районах. Населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей зазнали обстрілів з боку російського ворога.

На Куп'янському напрямку війська України відбили атаки противника та продовжують утримувати свої позиції. Артилерійські та мінометні обстріли були здійснені по декількох населених пунктах Харківської, Сумської та Луганської областей.

На Лиманському напрямку ситуація також незмінна. Сили оборони відбили атаки противника та витримують обстріли мінометами й артилерією.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили атаки противника та продовжують контролювати область. Артилерійські та мінометні обстріли також поранюють мирних жителів та знищують будівлі в Донецькій області.

Були спроби атак проти наших позицій на Авдіївському напрямку, але захисники змогли відбити їх. Противник також здійснив обстріли у напрямку Донецької області. Артилерійська та мінометна активність також спостерігається на Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку теж тривають бої. Сили оборони відбивають атаки противника та наносять втрати. Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Побєда, Єлизаветівка, Катеринівка зазнали обстрілів з боку ворога.

На Шахтарському напрямку армія України відбила атаки та витримує обстріли від противника біля Приютного. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

Сили оборони також продовжують опиратися атакам на Запорізькому напрямку. Артилерійські та мінометні обстріли спостерігаються у багатьох населених пунктах Запорізької  області.

Також були артилерійські обстріли в Херсонській області, але війська України відбили атаки противника.

Незважаючи на атаки противника, війська України утримують свої позиції на лівобережжі Дніпра і завдають значних втрат ворогу.

Успіхи ЗСУ

Українська авіація завдала ударів у 11 районах зосередження ворожих сил.

Також ракетні війська нанесли удари по ворожих комплексах та засобах.

Важливо зазначити, що українські військові затримали плани противника в Авдіївці та продовжують захищати нашу землю.