Глава МЗС КНДР зібралася до Москви

Міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хуей здійснить візит до Російської Федерації з 15 по 17 січня. Основною темою розмов між сторонами буде торгівля зброєю, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

"Під час візиту до Росії міністр закордонних справ Північної Кореї проведе зустріч з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Візит має на меті подальше зміцнення стратегічної солідарності між Північною Кореєю та Росією", - зазначає видання.

Наразі не відомо, чи зустрінеться Чхве Сон Хуей з президентом РФ Володимиром Путіним.

Оскільки лідер Північної Кореї Кім Чен Ін стимулював зміцнення солідарності з "антиамериканськими" країнами на пленарному засіданні Трудової партії на кінець минулого року, візит міністерки сприймається як спосіб збільшити дипломатичне спілкування з Кремлем.

Постачання зброї до Росії

Українська розвідка знає про передачу Північною Кореєю зброї до Росії. Інформацію про постачання балістичних ракет ще уточнюють. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За даними Головного управління розвідки, Північна Корея вже передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню та міни.