Глава СБУ офіційно підтвердив – дрони Sea Baby оснащені системами «Град»

Глава СБУ офіційно підтвердив – дрони Sea Baby оснащені системами «Град»

СБУ оснастила морські дрони системами залпового вогню

Служба безпеки України продовжує розвиватися і впроваджує нові військово-технологічні рішення для боротьби з ворогом. Недавно СБУ оснастила морські дрони Sea Baby реактивними системами залпового вогню. Про це повідомив глава СБУ Василь Малюк під час саміту фандрейзингової платформи United24.

«Використання надводних морських бойових дронів – це нова віха в історії морських битв. Але ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників. Не будемо розкривати усі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося», – зазначив Василь Малюк.
Блок галереї («Є потужні результати». СБУ повідомила, як тепер оснащені морські дрони Sea Baby)

За словами Малюка, вперше СБУ використала дрон Sea Baby з реактивними системами залпового вогню «Град» у грудні 2023 року.

Постановка завдання президента

Президент України Володимир Зеленський встановив перед Службою безпеки завдання зупинити домінування росіян у Чорному морі і створити умови для функціонування зернового коридору. Так почалася історія використання морських дронів.

СБУ зібрала кошти на оснащення морських дронів Sea Baby системами «Град» через платформу United24. Це надало їм змогу значно покращити потужність та швидкість дронів. Раніше СБУ вже продемонструвала перший морський дрон, який був створений завдяки волонтерам.

Отже, Служба безпеки України продовжує розвивати свою технологічну базу і вдосконалювати військові рішення, щоб успішно здійснювати боротьбу з ворогом.

Читайте також: