Годі порівнювати нашу війну з ізраїльською

Темою, яка мене дратує, є пости про Ізраїль. Ізраїль не веде війну з супротивником, який в чотири рази більший за нього за обсягом військових резервів. Він також не воює з ядерною державою, яка погрожує застосувати свої ядерні зброю проти нього. Ізраїль не має суперників зі значно більшим об'ємом зброї та військовими витратами. У нього немає союзників, які обмежували б його дії та фінансували лише певні операції. Ізраїль не знищив тисячі танків, як це стверджується на деяких сайтах. Він також не воює зі збройними корпусами, які мають виняткову аеріальну та ракетну здатність, і не бореться з бронегрупами.

Є різниця між конфліктом, в якому перебуває Ізраїль, та конфліктом, на який він підготувався протягом багатьох років. Ізраїль підтримувався США задовго до цієї ситуації. Вони мають іншого, менш потужного супротивника, якого не можна порівняти з Росією. Тим не менш, вони зараз усвідомлюють це.

Це дратує мене, що деякі люди, які ніколи не вступали до важких часів та не розуміють складності досягнення нинішнього статусу, вказують на Ізраїль. Ті, хто борився за свою країну, завжди пишатимуться своїми товаришами та їх досягненнями і не забудуть ціну, яку вони заплатили. Збройні сили України зробили диво, незважаючи на те, що їм не давали шансів. Вони врятували країну від супротивника, який розгромив інших та вимушував підписувати мирні угоди.

Не можна бути безхребетним та недолугим, щоб після всього цього вказувати на Ізраїль. Ізраїльтяни гідні шанування, оскільки вони захищають свою державу та в готовності відбивають будь-які атаки. Проте порівнювати їх з російським конфліктом - це неправильно. Вся армія Ізраїлю знаходиться в постійному бойовому стані, борючись на території, яка насправді нападається сильною ворожою силою. Тим не менш, ми мало цінуємо мужність наших солдатів, аналогія з футбольним чемпіонатом віддаляє нас від цього.

Дякую кожному із вас. Ви показали всьому світу, як треба боротися за свободу та рідну землю. Я пишаюся тим, що можу бути з вами. Ви - справжні герої, ви - герої міст. Хоч і складно, але ми ніколи не будемо стидатися. (с) В.Ф.Залужний.

Читайте також:
  • Криза в Секторі Гази: у людей майже закінчилася їжа
  • Нетаньягу виступив із зверненням до громадян Ізраїлю
  • Про що розмовляли Кремль, ХАМАС та Іран
  • Делегація ХАМАСу прибула до Москви
  • ХАМАС зробив подарунок на день народження Путіна
  • США допускають атаку ХАМАСу на свої території