Голова «Слуги народу» пояснила, чому рейтинг партії нижче рейтингу Зеленського

Олена Шуляк, очільниця партії "Слуга народу", заявила, що на зниження рейтингу їх партії працюють великі команди, які витрачають відповідні кошти. Вона також додала, що не може стверджувати про успішне очищення партії, оскільки ще є люди, які ставлять свої інтереси вище державних.

Вона наголосила, що інформтехнології та соціальні мережі надають багато інструментів для маніпуляції громадською думкою, що призводить до розхитування суспільства та штучного посіву "зради" там, де її немає.

"Мені здається, що люди все одно не дуже чітко розуміють, хто що робив під час війни, на що витрачав гроші та використовував різні механізми, аби підняти свій рейтинг чи занизити рейтинг опонента. Для вас же не є секретом, що на зниження рейтингу провладної партії під час війни працюють великі команди і на це витрачаються відповідні кошти певних людей і певних структур", - зазначила Олена Шуляк.
"Навіть в умовах війни, що по-особливому цинічно. Я і про корупційні схеми наживи в абсолютно різних масштабах, і про перешкоджання реформуванню країни, і саботаж на місцях. Називати якісь імена вважаю зайвим: розбудована антикорупційна інфраструктура і відповідні органи не словом, а ділом показують, що процес очищення запущений і кожен отримає врешті по заслугах", - заявила Олена Шуляк.

Згідно опитування Київського міжнародного інституту соціології, найвищу довіру серед політиків має президент Володимир Зеленський, якому довіряють 77% українців. Проте цей показник знизився з 90% у травні 2022 року, тоді як 22% опитаних не довіряють йому (у травні 2022 року цей показник становив 7%).