Грузія відмовляється від антиросійських санкцій: парламент вигадав пояснення

Грузія відхиляє можливість введення антиросійських санкцій, щоб уникнути негативного впливу на громадян та безпеку країни. Про це заявив Шалва Папуашвілі, представник грузинського парламенту, за даними видання "Sputnik Грузія".

Він зазначив, що Грузія не може ризикувати життям своїх громадян та економічним статусом країни. Жодна країна, навіть член Євросоюзу, не ризикуватиме введенням таких санкцій. - додав він.

Папуашвілі пояснив, що європейські країни оцінюють можливі наслідки від запровадження санкцій, перш ніж приймати рішення. Він додав: "Не існує країни, яка надала б нам гарантій безпеки. Ми повинні самостійно забезпечувати нашу безпеку".

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі раніше заявила, що україна, Молдова та Грузія вступлять до Євросоюзу одночасно. Вона прогнозує, що це стане новим "великим бумом".

Слід зазначити, що шлях Європейської інтеграції для Грузії залежить від політичних питань, зокрема вирішення долі екс-президента Михайла Саакашвілі, заявив глава Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. Рау також наголосив на потребі поліпшення ситуації з демократією і правосуддям в Грузії.

Раніше колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який перебуває у в'язниці і знаходиться на судовому процесі стосовно розтрати бюджетних коштів, повідомив про проникнення "диверсійної групи росіян" в Грузію. Він сказав, що ці росіяни мають негативні наміри і контролюються головним командуванням російської армії. Саакашвілі закликав до координації з західними партнерами та громадським суспільством і заявив, що співпраця з грузинським народом є вкрай важливою.