ХАМАС не бореться за палестинців. Він використовує їх як щит - Байден зробив заяву про події в Ізраїлі

Президент США Джозеф Байден висловив підтримку Ізраїлю після нападу терористичного угруповання ХАМАС. Він також попередив треті сторони втручатися в конфлікт та зробив заяву на цю тему у Білому домі.

Байден наголосив, що ХАМАС використовує палестинців як живі щити, а це є тероризмом. Він підкреслив, що Ізраїль має право захищатися і відповідати на напади. Президент підтвердив, що США будуть підтримувати Ізраїль у боротьбі з тероризмом та надаватимуть йому військову допомогу, а також інформацію для розвідки та консультацій.

Для підсилення стримування, США перебазували свої військові сили і готові надати додаткову допомогу Ізраїлю у разі потреби. Байден закликав будь-яку країну або організацію, яка намагається скористатися конфліктом, утриматися від цього.

Раніше, президент США прийняв рішення про надання додаткової допомоги Ізраїлю і військовий флот США направився до Середземного моря. Нагадаємо, що Ізраїль став жертвою ракетного обстрілу та нападу бойовиків ХАМАСу, що призвело до численних жертв і захоплення заручників. За даними на 9 жовтня, загинули понад 900 людей, а тисячі отримали поранення. У відповідь на це, Ізраїль розпочав антитерористичну операцію "Залізні мечі".

Байден підтримав Ізраїль і попередив треті сторони втручатися в конфлікт з ХАМАСом. Він наголосив на праві Ізраїлю відповісти на терористичні напади. Президент заявив, що США спрямовують додаткову військову допомогу та розвіддані для Ізраїлю, а також готові надати додаткові сили і засоби, якщо це буде необхідно.

Earlier, the United States President Joe Biden issued a statement expressing support for Israel after a terrorist attack by Hamas. He also warned third parties not to interfere in the conflict and made the statement in the White House.

Biden stressed that Hamas uses Palestinians as human shields, which is terrorism. He emphasized that Israel has the right to defend itself and respond to attacks. The President confirmed that the US will support Israel in the fight against terrorism and provide military assistance, as well as intelligence and consultation.

To strengthen deterrence, the US has redeployed its military forces and is ready to provide additional assistance to Israel if needed. Biden urged any country or organization that tries to take advantage of the conflict to refrain from doing so.

Previously, the US President ordered additional aid to Israel, and the US Navy sent an aircraft carrier strike group to the Mediterranean Sea. It should be noted that Israel fell victim to rocket attacks and an incursion by Hamas militants, resulting in numerous casualties and hostage-taking. As of October 9, over 900 people were killed in Israel, including foreign citizens. At least 2,616 people have been injured. In response, the Israeli Defense Forces launched the "Iron Swords" anti-terrorist operation.