ХАМАС погодився продовжити звільнення заручників

Одне з терористичних угруповань Палестини, відоме як "Хамас", погодилося на продовження звільнення заручників. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Катару, Маджед аль-Ансарі, 25 листопада. Він зазначив, що перешкоди для звільнення в’язнів були подолані завдяки посередництву Катару та Єгипту. Заплановано звільнення 39 палестинських цивільних осіб та 13 ізраїльтян, які перебувають на Газі разом із семи іноземцями.

За словами аль-Ансарі, серед звільнених з боку Ізраїлю буде 33 неповнолітніх та шестеро жінок. "Хамас" також звільнить вісім дітей та п'ять жінок. Речник МЗС Катару висловив подяку Єгипту та Сполученим Штатам за їхню роль у вирішенні цього питання.

З посиланням на AFP повідомлено, що "Хамас" позитивно відреагував на зусилля посередників з Єгипту та Катару щодо обміну заручниками. Раніше "Хамас" затягував процес звільнення 13 ізраїльтян, яких передали під опіку Червоного Хреста. Угруповання закликало Ізраїль дозволити пропускати більше вантажівок з продовольством в північну частину Гази.

На її судні Україна просила негайно їхнє звільнення, проте терористи не згодні були втрапити в таку ситуацію.

Раніше Президент США, Джо Байден, вказав на можливість того, що привідом до нападу ХАМАС на Ізраїль стали сутички між ізраїльтянами та палестинцями про територію.