Херсонщина: росіяни змінили тактику після збиття винищувачів

Російські окупанти знизили темпи операцій на східному березі Херсонської області

Російські окупанти після збиття ЗСУ кількох винищувачів знизили темпи своїх операцій на східному березі Херсонської області. Загарбники вирішили підвести артилерію ближче до річки Дніпро, щоб не ризикувати авіацією. Цю інформацію наводить Інститут вивчення війни.

За останній тиждень, російська авіація втратила п'ять винищувачів. 26 грудня, спікер Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк заявила, що наземні атаки ворога на позиції українських військ стали вдвічі менше порівняно з попереднім середнім показником. Це стало можливим після знищення кількох російських літаків, які бомбардували позиції ЗСУ. Відсутність авіаційної підтримки спонукала окупантів розгорнути артилерію і РСЗВ на лівому березі Херсонської області.

За словами аналітиків, російські війська не можуть відновити кількість літаків до рівня до початку війни. Тому вони змушені доповнити бойові дії старішими літаками Су-24. Розгортання артилерії ближче до фронту надасть ЗСУ більші можливості для знищення ворожого озброєння та дій вздовж узбережжя Дніпра та в тилових районах Херсонської області.

Загалом, триває 672 доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу відбулося 80 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони нанесла удари по зосередженню противника в 17 районах, а також знищила кілька ракет та десантний корабель Чорноморського флоту РФ. Підрозділи ракетних військ також ударили по різних цілях противника.