Хот-дог за 21 євро: ціни на різдвяних ярмарках в ЄС обурюють туристів

Традиційні різдвяні ярмарки в багатьох містах Європи мають вищі ціни цього року, що шокувало багатьох туристів. Кращий різдвяний ярмарок у Будапешті, проте ціни на хот-доги вартістю 21 євро зменшують ентузіазм відвідувачів. Угорщина, зі своєю середньою зарплатою нижче 830 євро на місяць, вимагає від місцевих жителів витрачати набагато більше на ярмарках, ніж звичайно. Не тільки угорські гаманці страждають від зростання цін на святкових ярмарках, інфляція продовольства досягла майже 20% у ЄС на початку цього року.

Ціни на тематичних святкових ярмарках в Британії теж викликають непокій серед гостей. Единбург, зі своїми казковими вулицями та зимовими фестивалями, обіцяє чарівну різдвяну атмосферу, проте цього року місцеві ціни на ярмарку були вкрай високими. Гамбургери коштують 12 фунтів, квитки на велике колесо - 10 фунтів, а глінтвейн - 7 фунтів.

Ситуація подібна на різдвяному ярмарку Ліверпуля, де ціни на глінтвейн складають 6,50 фунтів, а на ковбаски - 8 фунтів. В соцмережах скаржаться, що власники кіосків завищують ціни, і це делає святкові ярмарки дуже дорогими для відвідувачів.

Німеччина, як батьківщина різдвяних ярмарків, також не залишається осторонь від зростання цін. Наприклад, глінтвейн на берлінських різдвяних ярмарках коштує 4-5 євро, що є набагато вище, ніж готові заплатити багато відвідувачів. Ціни також помітно зросли на різдвяному ярмарку в Шпандау і в Страсбурзі у Франції.