Хто вбив батька помічника патріарха Кирила. Стали відомі несподівані подробиці

Урядові правоохоронні органи Росії затримали підозрюваного у вбивстві Романа Легойди, батька прес-секретаря російського патріарха Кирила, Володимира Легойди. Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Росії, Ірина Волк.

Підозрюваний у вбивстві є Адам Щербаков, 25-річний чоловік, який раніше був засуджений на дев'ять років за злочин розбій. Однак він приєднався до приватної військової компанії "Вагнер" і пізніше був амністований. За інформацією російських ЗМІ, що посилаються на джерела в правоохоронних органах РФ, злочинець втік із зони бойових дій в Україні.

Офіційний телеграм-канал Російського слідчого комітету поширив відео, на якому затриманий зізнається в своїй злочинній діяльності, яка пов'язана з пограбуванням та вбивством.

Адам Щербаков заявив, що його намір не був вбивати 90-річного пенсіонера, але той раптово опонував. "Я підійшов до нього, щоб він підвіз мене до іншої крамниці. Він мене підвіз, і коли ми були на півдорозі, я показав йому ніж. Я нічого не зробив. Ми почали боротися, він намагався забрати у мене ніж. І все. Я його вбив", - розповів затриманий.

Розпочато кримінальне провадження за статтею 105 Кримінального кодексу Російської Федерації (вбивство).

Нагадаємо, що тіло Романа Легойди з численними колото-різаними пораненнями знайшли у п'ятницю на узбіччі дороги у Видному - передмісті Москви. Загиблому були завдані приблизно 20 ножових ударів.