ISW пояснив, чому Росія прагне закуповувати балістичні ракети за кордоном

Росія активізує імпорт балістичних ракет з-за кордону

Росія починає зусилля по імпорту балістичних ракет з-за кордону, оскільки це є більш ефективним для ураження українських цілей, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти ISW показують, що ВПК Росії може виробляти по чотири ракети типу "Іскандер" і "Кинджал" на місяць. Проте, невідомо, скільки ракет С-300/С-400 може виробляти російська промисловість.

Фахівці вважають, що російська промисловість не зможе забезпечити масштабне виробництво балістичних ракет, які потрібні для постійних ракетних атак проти України. Тому, ймовірно, Росія буде примушена придбати балістичні ракети за кордоном, якщо планує продовжувати атакувати Україну.

Зазначається, що російські сили регулярно використовують балістичні ракети малої дальності для атак на українські міста, оскільки ці ракети є більш ефективними для протидії українській ППО.

Ефективність російських балістичних ракет частково залежить від конфігурації української ППО та ударного комплексу, де використовуються ці ракети, зазначають експерти.

Раніше повідомлялося, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети, які вже були використані для атак на Україну.

Сполучені Штати готуються запровадити додаткові санкції проти осіб, які причетні до постачання Росії військової допомоги з Північної Кореї та Ірану, зокрема в балістичних ракетах.