Ізраїль схвалив план визволення заручників – ЗМІ

Уряд Ізраїлю схвалив домовленість про визволення майже 50 заручників, які були схоплені в Секторі Гази. За інформацією Times of Israel, ця угода охоплює звільнення 30 дітей, 8 матерів і 12 жінок, які були викрадені терористичною групою ХАМАС 7 жовтня під час п'ятиденного перемир'я.

Також, за угодою, Ізраїль погодився на припинення вогню на 5 днів по 6 годин у Секторі Гази і можливе звільнення від 150 до 300 палестинських жінок і неповнолітніх, якщо випливає з попередніх оцінок. Під час перемир'я, до Гази будуть допущені гуманітарні вантажівки та паливо.

За інформацією ізраїльських ЗМІ, перших заручників можуть звільнити в четвер, 23 листопада. Звільнення, ймовірно, відбуватиметься поетапно, по бл. 12 заручників на день.

Раніше лідер ХАМАС, голова політбюро Ісмаїл Ханія, заявив, що угруповання наближається до укладення угоди про припинення вогню з Ізраїлем.

На початку цього тижня, 20 листопада, Білий дім звинуватив ХАМАС у геноциді ізраїльського народу.

Також варто зазначити, що сили оборони Ізраїлю виявили лабораторію для виробництва ракет і зброї, а також увіходи до тунелю в мечеті, що знаходиться в районі Зейтун у місті Газа.