Ізраїльський журналіст порівняв звірства ХАМАСу з війною в Україні

На території Ізраїлю бойовники ХАМАС вчиняють жахливі злочини, нагадуючи про дії російських окупантів на початку вторгнення в Чернігівську, Сумську та Київську області.

Холоднокровно бойовники вбивають людей, жінок і дітей з автоматів та кулеметів. Про це розповідає журналіст Сергій Гранкін, який перебував в Україні під час російського вторгнення.

У порівнянні з процесами в Україні, в Ізраїлі цей жах безпідставний. У перші місяці війни я бачив, як були захоплені міста Ірпінь і Буча, як розстрілювали машини, а також Чернігів і Суми. І ці кадри, що показували мені, демонстрували, як бойовники з холодним виглядом вбивали людей, жінок і дітей з автоматів і кулеметів, як будто це були рутинні справи, - заявив він.

  • Заява в журналістів відома з їх разміщеного тексту.

Офіційно оголошена війна в Ізраїлі.

Військово-політичний кабінет Ізраїлю затвердив введення пункту 40 Алеф, що не був використовуваний з 1973 року, повідомляє державна радіостанція Ізраїлю Kan.

Пункт 40 Алеф дозволяє військовим діяти власноруч без звітності перед політичним керівництвом країни.

7 жовтня бойовники ХАМАС здійснили масовий ракетний удар по Ізраїлю.

Крім цього, вони розпочали наземну атаку на ізраїльську територію, захоплюючи заручників та вбиваючи людей. Посольство Ізраїлю в США повідомило про заручників, утримуваних бойовниками ХАМАСу.