Канада вперше встановить обмеження щодо кількості біженців

Канада встановлює обмеження на кількість тимчасових мешканців

Міністр імміграції Канади Марк Міллер оголосив про введення обмежень на кількість тимчасових мешканців в країні. Ця нова політика також стосується іноземних студентів, працівників та шукачів притулку. Зведення кількості тимчасових мешканців буде проведено протягом трьох наступних років, починаючи з вересня 2021 року. Загальна мета полягає в зведенні кількості тимчасових мешканців до 5% від загальної чисельності населення Канади, що зараз становить 6,2%.

Міллер зазначив, що останнім часом в Канаді спостерігається різке зростання кількості тимчасових мешканців. За його словами, станом на 2024 рік їх кількість сягає 2,5 мільйона осіб. У зв'язку з цим, канадські компанії мають зменшити кількість тимчасових іноземних працівників до 1 травня, за винятком працівників будівельного сектору та сфери охорони здоров'я.

Це обмеження є значним зрушенням в політиці Канади, яка в історичному контексті підтримувала відкритість для імміграції з метою заповнення вакансій та розв'язання проблеми старіння робочої сили. Проте, з огляду на останні тенденції, Канада прийняла рішення зменшити кількість тимчасових мешканців у країні.

Канада надає $1,5 млрд допомоги Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про отримання Україною фінансової допомоги у розмірі $1,5 млрд від Канади. Ці кошти будуть спрямовані на фінансування різноманітних соціальних програм для українців. Загалом, з початку вторгнення, Канада надала близько $5,19 млрд фінансової підтримки українському уряду.