Канада збільшить витрати на оборону через агресію РФ

Канада збільшить витрати на свою оборону

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про те, що Канада планує збільшити витрати на свої збройні сили. Згідно з оновленою оборонною політикою, протягом 20 років країна має виділити майже 54 млрд доларів на цю мету.

"В оновленій оборонній політиці уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо заявив, що захист Арктики, а також розв'язання проблем із безпекою з боку Росії та Китаю означає, що Оттаві необхідно посилити свою оборону", - повідомляє Reuters.

Джастін Трюдо заявив, що Канада планує активізуватися з метою збереження та захисту правил і порядку, які сприяли процвітанню людей по всьому світу на протязі багатьох років.

За даними, військові витрати Канади до 2030 року становитимуть 1,76% її валового внутрішнього продукту, що все ще нижче за цільовий показник НАТО у 2%, встановлений для держав-членів союзу. Відповідні посадовці заявили журналістам, що точної дати досягнення цієї мети поки немає.

Посол США в Канаді Девід Коен зазначив, що ця політика передбачає значний внесок Канади у виконання своїх обов'язків перед НАТО.

Коен також підкреслив, що США сподіваються на додаткові інвестиції.

Згідно з оборонним бюджетом, щорічні витрати Канади на оборону складають 22,8 млрд доларів. Протягом наступних 20 років, країна планує додатково виділити 53,7 млрд доларів на оборону.

"Найважливіше завдання, з яким ми стикаємося, це захист суверенітету Канади в Арктиці та північних регіонах", - йдеться в документі про оборону Канади.

Це стосується російської та китайської здатності діяти у цьому регіоні. Канада планує інвестувати у мережу вузлів оперативної підтримки, датчики на узбережжях і під водою, а також закупити нові тактичні вертольоти для заміни парку Griffon.

Джерело: РБК-Україна