Канаду охопило стихійне лихо: евакуювали тисячі людей

Канаду охопили масштабні лісові пожежі. В атлантичній канадській провінції Нова Шотландія тисячі людей вимушені були евакуюватися.

У столиці Нової Шотландії Галіфаксі оголосили надзвичайний стан, пише BBC.

"Спалахнули щонайменше шість лісових пожеж, одна з яких охопила 788 гектарів території", сказано у повідомленні департаменту природних ресурсів провінції.

Даних про жертв наразі немає, але вогонь знищив щонайменше 10 будівель. Понад 16,5 тис. осіб були змушені покинути свої домівки.

"Пожежа розповсюджується швидко і все ще не є контрольованою", заявив заступник керівника пожежної служби Дейв Мелдрум.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав пожежі в Новій Шотландії надзвичайно серйозними. Він запевнив, що уряд готовий надати допомогу постраждалим.

У Канаді на початку травня розпочався сезон лісових пожеж. Лише в Альберті 5 травня фіксували 76 осередків стихійного вогню.

У березні в Іспанії сталася пожежа, через яку згоріли близько 4 тис. га лісового масиву. Надзвичайна подія сталася у містечку Вільянуева-де-Вівер, охопила село Ла-Гарсія.

Раніше ЗМІ повідомили, що схід Іспанії охопили лісові пожежі. Периметр гірської місцевості, спустошеної пожежою за кілька годин, становив близько 1 тис. га. До швидкого поширення пожежі призвела спека.