Керівником відділення НОК у Дніпрі став представник проросійської партії ОПЗЖ

Голова НОК України, Вадим Гутцайт, взяв участь у звітно-виборчій асамблеї в Дніпропетровській області. Цю новину опублікував офіційний сайт НОК України. 

На посаду глави олімпійського руху в цьому регіоні було обрано Михайла Кошляка - президента Федерації дзюдо України, члена Виконкому НОК України та представника опозиційної партії ОПЗЖ. Раніше цю посаду виконував Андрій Павелко, президент УАФ, який зараз перебуває під слідством.

У листопаді Кошляк став членом Виконкому НОК України. В цей орган також увійшли Нестор Шуфрич та Григорій Суркіс, представники ОПЗЖ. Багато спортсменів та народних депутатів вимагали їх виключення з НОК.

Ольга Саладуха, українська спортсменка та народний депутат, голова Комісії атлетів НОК, також вимагала виключення Кошляка. Вона заявила, що всі представники заборонених партій не мають бути в НОК і її група буде боротися за це.

Суркіса і Шуфрича виключили з НОК, але Кошляк залишився.

Михайло Кошляк став депутатом ОПЗЖ у Дніпропетровській облраді в 2020 році. Ця партія є проросійською і забороненою в Україні.

У 2015 році, Кошляк перебував у в'язниці разом з Геннадієм Корбаном. Андрій Смирнов був його адвокатом тоді, а зараз є заступником голови Офісу Президента Андрія Єрмака.