Смерть мобілізованого у ТЦК Кривого Рогу: нові деталі інциденту та заява матері загиблого

Після смерті військовозобов'язаного чоловіка у Кривому Розі розпочалося кримінальне провадження через перевищення службових повноважень.

Прокуратура у сфері оборони розпочала кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службовими особами Саксаганського РТЦК та СП м. Кривий Ріг службових повноважень. Ймовірно, це перевищення призвело до смерті мобілізованого.

"Наразі у кримінальному провадженні сплановано проведення першочергових слідчих (розшукових) дій та призначено судові експертизи. Слідство триває", - зазначили у прокуратурі.

Якщо провина службовців буде доведена у суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Тим часом, в соцмережах поширюється відео з матір'ю померлого чоловіка. Жінка стверджує, що має підозру щодо насильницької смерті сина та зазначає, що до цього він не мав епілептичних нападів.

Результати розтину свідчать про токсичну дію невідомої речовини у військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу. Аналіз ще триває, але можливою причиною смерті є отруєння невідомою хімічною речовиною. Також на тілі знайдено проколи, схожі на ін'єкційні.

Нагадаємо, що померлий військовозобов'язаний був податковим паркометром 5 травня. Під час різкого погіршення здоров'я в нього було ознаки епілептичного нападу і йому надавали допомогу до прибуття швидкої медичної.