«Київстар» повністю відновив свою роботу

Київстар відновив усі послуги після кібератаки

Найбільший український оператор зв'язку "Київстар" повідомив про відновлення усіх своїх послуг як в Україні, так і за кордоном. Президент компанії Олександр Комаров заявив про це в ефірі національного телемарафону.

Ми відновили всі послуги на 100% по всій території України, а також за кордоном. Останню послугу, яку ми відновлювали, це був міжнародний роумінг. У понеділок ми почали і у вівторок закінчили. Усі послуги "Київстар" працюють без будь-яких обмежень - заявив він.

Комаров зазначив, що компанія зможе побачити реальні дані про відтік абонентів до інших операторів лише за кілька днів.

Усе ще є деякі проблеми з внутрішніми системами моніторингу, аналітики, які ми зараз відновлюємо, і, думаю, що ми побачимо вже реальну статистику за кілька днів - сказав президент компанії.

Президент Комаров наголосив, що "Київстар" зробив висновки після кібератаки і почав впровадження оновлених методів кіберзахисту у співпраці зі Службою безпеки України.

Компанія також ділиться своїм досвідом ліквідації наслідків атаки з іншими українськими технологічними компаніями разом із СБУ та Держспецзв'язку.

Нагадаємо, що 12 грудня стався масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар" через атаку хакерів на його мережу.

Відповідальність за атаку на мережу "Київстар" взяли на себе російські хакери з групи "Солнцепек". Хакери зламали захист оператора через обліковий запис одного зі співробітників - повідомив президент "Київстару".

Станом на вівторок, 99% базових станцій "Київстару" працювали. Мобільний оператор відновив мобільний інтернет в метрополітені Києва та Харкова, а також SMS і міжнародний голосовий роумінг.

Сьогодні, 20 грудня, проблеми із мобільним оператором виникли на півдні та заході країни.