Китай сховав корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії – Reuters

Китай надав причал для російського судна під санкціями США

Російське вантажне судно «Ангара», яке підозрюється у постачанні північнокорейської зброї до Росії, стоїть на якорі на верфі в Китаї. Це підтверджено супутниковими знімками. Присутність корабля в китайському порту свідчить про проблеми, з якими стикаються США та їх союзники, які намагаються зупинити підтримку Росії.

Представник Держдепартаменту США стверджує, що США закликають держави-члени виконати резолюцію ООН про обмеження торгівлі з Північною Кореєю та вимогу до держав ООН зняти з реєстрації судна, які беруть участь у незаконній діяльності.

Держсекретар США Ентоні Блінкен планує обговорити цю проблему під час зустрічі з колегами з Китаю. Водночас аналітики з питань безпеки стверджують, що постачання зброї з Північної Кореї до Росії тривають у районах портів Наджину (Північна Корея) та Дунай та Східний (Росія).

Зміна власників

Росія отримала велику кількість північнокорейської зброї, зокрема боєприпасів. Водночас тривають спроби зупинити це постачання.

Резолюція ООН обмежує торгівлю з Північною Кореєю та вимагає зняти з реєстрації будь-які судна, які беруть участь у незаконній діяльності. Відповідно, США закликають всі держави-члени виконати цю резолюцію.