КНДР розкрила плани щодо запуску розвідувальних супутників у 2024 році

Північна Корея планує запустити нові військові супутники та безпілотні літальні апарати

Північна Корея заявила, що в наступному році планує запустити три нові військові розвідувальні супутники та створити безпілотні літальні апарати для зміцнення своїх збройних сил. Таку інформацію оголосив очільник країни Кім Чен Ин під час річної політичної зустрічі.

“Грунтуючись на досвіді успішного запуску та експлуатації першого розвідувального супутника у 2023 році, було оголошено завдання запуску трьох додаткових розвідувальних супутників у 2024 році для енергійного сприяння розвитку космічної науки та техніки”, - сказав Кім Чен Ин.

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея не має іншого вибору, як продовжувати розвивати свої ядерні амбіції та встановлювати більш тісні зв'язки з антиамериканськими країнами. Він пояснив, що це необхідно у зв'язку зі зростаючою конфронтацією зі Сполученими Штатами.

“Ми офіційно заявляємо, що якщо США та Південна Корея спробують протистояти нам у військовій формі, то наші сили ядерного стримування дадуть відповідь“, - заявив лідер Північної Кореї.

Раніше Північна Корея оголосила про успішний запуск балістичної ракети з розвідувальним супутником на борту. Країна також має плани запускати нові розвідувальні супутники для збирання інформації про діяльність ворожих країн.

Крім того, Північна Корея попередила, що будь-яке втручання у роботу її супутників буде розглядатися як оголошення війни.