Коли США оголосять новий пакет допомоги Україні? Прогноз Білого дому

Імовірно, до кінця грудня Сполучені Штати Америки оголосять про новий пакет військової допомоги для України. Про це повідомив координатор Ради національної безпеки США, Джон Кірбі, під час брифінгу.

На запитання журналістів щодо того, чи оголосить президент США Джо Байден про новий пакет військової допомоги Україні під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, яка відбудеться завтра, Кірбі відповів: "Я не хочу випереджати президента"...

11 грудня Володимир Зеленський розпочав робочий візит до США, де зустрінеться з державним главою, Джо Байденом.

Адміністрація Білого дому активізує взаємодію з американськими законодавцями з метою укладання двосторонньої угоди, яка б забезпечила військову допомогу Україні та Ізраїлю, а також посилення безпеки кордонів США. Республіканська партія у Сенаті готова підтримати фінансування оборони України, але після отримання згоди від демократів на заходи щодо захисту південного кордону з Мексикою.

Раніше Джо Байден закликав Конгрес затвердити заявку, включаючи понад 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Глава Сполучених Штатів також прокоментував провальне голосування в Сенаті щодо допомоги Україні. Тим не менш, Вашингтон може надати допомогу протягом декількох тижнів, але не може гарантувати майбутні поставки. Крім того, повідомлялося, що адміністрація Байдена готова піти на компроміс щодо посилення правил перетину кордону для мігрантів, щоб здійснити нову допомогу Україні та Ізраїлю.