Коли відзначають Гелловін ‒ традиції святкування в різних країнах

Гелловін, свято одне з найвеселіших і найстрашніших, відзначають у світі у ніч на 1 листопада. Його походження неоднозначно, але найпоширенішою версією є походження від кельтського свята Самайну. Це свято пов'язане злими духами, які повертаються на землю.

У різних країнах святкування Гелловіну має свої відмінності. Найбільш популярне свято відзначають у США. Там вже з середини жовтня починають готуватися до нього, прикрашати будинки та приготовлювати святкові страви. Звичний атрибут Гелловіну - вечірки, костюми, фільми жахів та страшилки. Діти ходять по будинках і збирають цукерки.

В Ірландії Гелловін є традиційним святом, оскільки саме в цій країні воно має своє походження. Там влаштовують фестивалі вампірів, готують спеціальну страву з капусти й картоплі, а також грають у гру з яблуками.

У Великій Британії до Гелловіну прикрашають замки і маєтки, проводять екскурсії та лякають туристів страшними історіями. Також цього дня звичай відведений для збору в пабах та пиття еля та для ворожінь на багатті.

В Німеччині святкування Гелловіну починають заздалегідь. Тут продають костюми та декорації, прикрашають будинки гірляндами, різними опудалами та вирізаними гарбузами. Цікавим місцем для туристів у цей період є замок Франкенштейна.

У Китаї на Гелловін проводять фестиваль голодних духів, де підносять подарунки і їжу для заблудлих душ. Також запускають ліхтарики для освітлення їхнього шляху додому і відвідують місця, де померли родичі. Тут вірять, що нелегкі душі повертаються на землю.

В ніч проти 1 листопада святкують Гелловін День усіх святих. Для створення ефектного образу можна обрати костюми, провести макіяж і зробити манікюр. А також прикрасити гарбуз у найзагадковішому стилі.