Колишній українській спортсменці Давидко оголошено про підозру

Ользі Давидко, колишньому спортсменці з Криму, яка була чемпіонкою світу з сумо, було повідомлено про підозру в пособництві державі-окупанту за збір коштів і підтримку російської армії. Про це інформує Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Вона організувала "волонтерський рух" в окупованому Криму та надавала допомогу російському ворогу після вторгнення Росії в Україну. Будучи відомою особою, Давидко виступала у пропагандистських медіа з підтримкою "СВО" та регулярно публікувала дописи у соцмережах, закликаючи допомогти окупантам.

Наразі вона ще не надала коментар у цій справі. Однак, якщо її провина буде доведена, їй може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

У серпні 2016 року Давидко прийняла російське громадянство й заявила, що вона більше не буде виступати за збірну України з сумо.

Ольга Давидко стала першою українською чемпіонкою світу з сумо. Вона також брала участь у реаліті-шоу "Зважені та щасливі" на телеканалі СТБ.

Нещодавно Міністерство спорту України оновило список спортсменів, які не повернулися з-за кордону. Серед більш ніж 300 ухилянтів потрапили футболісти Михайло Мудрик (Челсі, Англія), Артем Довбик та Віктор Циганков (обидва Жирона, Іспанія), Анатолій Трубін (Бенфіка, Португалія) та Ілля Забарний (Борнмут, Англія).