Командир роти розкритикував скандальну статтю NYT про операції ЗСУ на Херсонщині

За нещодавніми даними The New York Times, ЗСУ намагаються закріпитися на лівобережжі Херсонщини та утримати плацдарм у Кринках, характеризуючи це як "самовбивчу місію". Український військовий, командир роти "Птахи Мадяра" Роберт Бровді (Мадяр) звинуватив цю американську газету в маніпуляціях та полюванні на сенсації й гонорари.

Мадяр відчуває обурення від статті такого масштабу, яку читає весь світ, і яку опубліковано The New York Times 16 грудня. У матеріалі містяться оціночні судження й висновки щодо доцільності та успішності ведення бойових дій ЗСУ на лівобережному плацдармі навколо Кринок.

Військовий розповів, що його підрозділ з початку жовтня, з першого дня наступу ЗСУ на лівому березі Дніпра, постійно і безперервно виконує бойові завдання. При цьому вони також стають об'єктом полювання для оккупантів, як самого Мадяра, так і для кожного екіпажу "Птахів Мадяра".

Мадяр висловив свою обуреність щодо злочинної маніпуляції в статті. Він наголосив, що нормально знімати емоційні враження військовослужбовців, які повернулися з лівобережжя, для фільму на Netflix. Але знімати їх з метою створення загального враження щодо позицій - це гидкa маніпуляція свідомістю читачів.

За його словами, стаття NYT не дає узагальненої об'єктивної картини подій, оскільки містить коментарі окремих військових. Він порівняв це з обвинуваченням будівельників автостради у загибелі водія в ДТП та зроблення загальних висновків про усіх водіїв на світі.

У статті, опублікованій The New York Times 16 грудня, описано бойові дії ЗСУ на лівому березі Дніпра як жорстокій та марній. За словами військових, українських воїнів збивають ще на березі або у воді до того, як вони досягають іншого берега. Окрім цього, через болотисту місцевість захисникам немає де приховатися від ворога.