Командувач сухопутних військ пояснив, як українці через ТЦК допомагають Росії

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк зазначив, що Росія може перемогти через негативне ставлення українців до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Він підкреслив, що росіяни вміло скористалися стратагемами ведення війни.

Павлюк зазначив, що деякі українці не усвідомлюють, як їхні дії та висловлювання стають зброєю в руках ворога. Він закликав пригадати, як швидко змінилися українські соцмережі. Водночас, матеріали про роботу територіальних центрів комплектування та проходження військової служби майже відсутні.

Сьогодні ТЦК та їх роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати "людоловами"? Чому в усіх матеріалах про "неправомірні дії ТЦК" свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обов'язку - захисту України?

Павлюк наголосив, що у ЗСУ багато змін, і вони працюють над тим, щоб стати кращими. Варто запитати себе, на кому допомагають порушення прав та співчуття до ухилянтів, а точно не на користь України.

За даними Міністерства оборони України, менше половини працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) є учасниками бойових дій.

Кабінет міністрів пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років та встановити обмеження для ухилювачів від військової служби. Законопроєкт про мобілізацію може бути прийнятий Верховною Радою України до кінця березня.