Комітет Ради почав розгляд законопроєкту про мобілізацію

Розгляд законопроєкту про мобілізацію розпочато

Сьогодні, 4 січня, комітет Верховної Ради розпочав розгляд законопроєкту щодо мобілізації. Засідання відвідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram.

Розгляд нового законопроєкту займається парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як зазначив Арахамія, зустріч з командуванням ЗСУ та представниками Міністерства оборони триватиме кілька днів.

«У депутатів є багато питань стосовно мобілізації, для відповідей приїхали Залужний, Шаптала та міністр Умеров», - наголосив Арахамія.

Нагадаємо, що 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо поліпшення мобілізації та військового обліку.

Конкретно, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. Також, обмежити права громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби. Крім того, Кабмін планує поліпшити процедуру військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Однак, за словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, законопроєкт про мобілізацію в поточному вигляді не буде винесений на голосування. Його ставитимуть на розгляд парламенту лише після обговорення та внесення необхідних змін.

Читайте також:

  • Нещадна мобілізація. Все, що треба знати про скандальний законопроєкт
  • Законопроєкт про мобілізацію - самодіяльність "колективної Марʼяни"