Комітет Ради рекомендував дозволити мобілізацію засуджених, але з винятками

Верховна Рада пропонує дозволити мобілізацію засуджених

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував прийняти законопроект, який передбачає мобілізацію засуджених до позбавлення та обмеження волі. Таку заяву зробив голова комітету Сергій Іонушас. 

Іонушас також зазначив, що мобілізація буде заборонена для осіб, які вчинили злочини проти національної безпеки, а також тероризму, вбивства двох або більше людей, згвалтування, педофілії та ДТП зі смертельним наслідком під впливом наркотиків чи алкоголю. 

Нещодавно до Верховної Ради було внесено законопроект, який передбачає мобілізацію та проходження військової служби за контрактом засуджених та ув'язнених під час воєнного стану. Для цих осіб передбачено умовно-дострокове звільнення від відбування покарання за умови бажання самого засудженого проходити військову службу та рішення суду. 

Уряд пропонує удосконалити проведення мобілізації та військового обліку

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект про удосконалення проведення мобілізації та військового обліку. Пропозиції уряду включають зміну призовного віку з 27 до 25 років та встановлення обмежень прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.