Країни G7 відреагували на запуски ракет КНДР

Міністри з закордонних справ країн G7 повідомили, що міжнародна спільнота має знайти єдину і рішучу відповідь на запуски ракет КНДР. Цю заяву оприлюднило видання Barron's.

Після останнього запуску найпотужнішої балістичної ракети Пхеньяном представники G7 висловили переконання, що безрозсудні дії Північної Кореї повинні спонукнути міжнародне співтовариство до швидкої, об'єднаної і рішучої реакції. Особливу роль у цьому повинна відіграти Рада безпеки ООН.

Зазначається, що Рада безпеки ООН вже прийняла багато резолюцій, закликаючи Північну Корею припинити ядерні та балістичні програми. Ці заклики стали актуальними з 2006 року, коли КНДР провела своє перше ядерне випробування. Однак Китай та Росія, які підтримують Північну Корею, виступають проти посилення санкцій.

У неділю, 17 грудня, Північна Корея запустила балістичну ракету невеликої дальності в Японське море. Запуск відбувся поблизу Пхеньяна о 22:38 за місцевим часом. Ракета пролетіла близько 570 км і впала у море.

Японія оголосила про засідання ради національної безпеки у зв'язку з цим ракетним запуском КНДР, заявивши про відсутність інформації про завдані збитки. Влада очікує детальний звіт про цей випадок.

Україна настійно засудила ракетні випробування, які відбулися накануні в КНДР, і закликала до посилення тиску на Пхеньян.