Країни Латинської Америки вперше засудили агресію РФ

У країнах Латинської Америки вперше висловили засудження російської агресії проти України, як про це повідомляє портал парламенту. Вони ухвалили резолюцію, в якій висловили свою підтримку Україні і засудили агресію Росії.

Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила, що в Латинській Америці існує спільна позиція християнсько-демократичних партій, яка чітко засуджує російську агресію. В текст декларації, яка була прийнята, вони включили окремий пункт, в якому висловили свою солідарність з Україною, підтримку формули миру президента Зеленського та засудили російську агресію.

У цьому документі 34 партії з 21 країни Латинської Америки підтримали Україну в її війні проти РФ. Це є вперше з моменту повномасштабного російського вторгнення.

Не всі країни Латинської Америки висловлюють підтримку Україні, деякі, такі як Куба, Венесуела та Нікарагуа, солідарні з Росією та підтримують Кремль. Росія вербує громадян Куби для участі в агресії проти України.

Президент Зеленський у березні 2023 року відбув відеозв'язок з лідером Чилі Габріелем Боричем і обговорив можливість створення більшої консолідації латиноамериканської підтримки України.