Кремль буде втручатися у вибори в США - американська розвідка

Навіть під час війни проти України Кремль планує вплинути на президентські вибори у Сполучених Штатах Америки 2024 року. Про це заявив директор Агентства національної безпеки США Пол Накасоне.

"Це важливий рік для них. Вони дивляться на вибори, і я припускаю, що з огляду на виклик, який вони мають в Україні, очевидно, це те, на що вони хочуть вплинути", - зазначив Накасоне.

Також директор ФБР Кріс Рей вважає, що Росія буде втручатися у вибори. Він зазначив, що увага до України з боку Росії збільшила бажання вплинути на політику США.

"У будь-якому випадку, можна стверджувати, що їхня увага до України збільшила бажання зосередитися на спробі сформувати те, як ми виглядаємо і як ми думаємо про проблеми, оскільки політика США має глибоке значення для їхнього абсолютно неспровокованого та обурливого вторгнення в Україну", - заявив Рей.

Представник Міністерства юстиції США з питань кібербезпеки Шон Ньюелл також заявив, що Росія зараз зосереджена на Україні, що дає перевагу США.

"Всі російські спецслужби, які ми щодня перевіряємо на предмет діяльності, спрямованої проти Сполучених Штатів, зараз приділяють час і увагу Україні з очевидних причин", - зазначив Ньюелл.

Але Накасоне і Рей впевнені, що завдяки співпраці між органами національної безпеки, кіберагенціями та приватним сектором вдасться захистити вибори.

"Загрози стали складнішими, але і захист став кращим", - зазначив директор ФБР.

У американській розвідці вважають Росію, Китай та Іран основними гравцями, які прагнуть втрутитися у вибори. При цьому Китай має найбільшу армію хакерів, але США мають якісну перевагу.

Вибори президента США 2024 року

5 листопада 2024 року відбудуться наступні вибори президента США. На виборах 2020 року Джо Байден переміг Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії в 2024 році. Водночас Трамп заявив, що має добрі стосунки з диктатором Володимиром Путіним, хоча на посаді президента він нібито жорстко ставився до Росії.