Куди цьогоріч тікали на зимівлю росіяни: перелік країн

Куди цьогоріч тікали на зимівлю росіяни: перелік країн
  • Росіяни все частіше їдуть перечікувати зиму в Китай, Таїланд, Індію і В'єтнам. Так стало відомо з аналізу покупок полісів страхування для тривалих виїздів з країни.
  • За останній рік Китай, Таїланд, Індія та В'єтнам стали найпопулярнішими напрямками для зимових подорожей росіян. У той же час, Італія та Іспанія стали найбільш вибраною локацією серед європейських країн.
  • Минулого року найбільшим конкурентом була Індонезія, хоча Китай не потрапив до топ-3.
  • За останні роки кількість придбаних страхових полісів на тривалий період скоротилася на 39%, порівняно з 2022 роком, і майже на половину, порівняно з 2021 роком.

Також помітні зміни у віковій структурі мандрівників. Якщо в 2022 році основна частина була у віці від 20 до 40 років, то в 2023 році перевагу надали особам віком від 40 до 60.

Треба відзначити, що жителі Росії продовжують часто відпочивати в Єгипті, Туреччині, Таїланді та ОАЕ. За даними прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії, з початку року було зареєстровано 21 млн поїздок за кордон, що перевершує показник минулого року на 3,6 млн.

Фінляндія залишається єдиним європейським напрямком серед популярних країн. Абхазія займає провідне місце за кількістю відвідувачів, його перейшло майже 4,6 млн росіян протягом трьох кварталів 2023 року. Варто зазначити, що Китай також потрапив до першої десятки і частіше обирається росіянами.

Читайте також: