Купівля фальшивих прав водія: У МВС попередили про штрафи і тюремний термін

МВС попереджає про небезпеку покупки підроблених водійських прав

Міністерство внутрішніх справ закликає громадян не купувати підроблені водійські посвідчення та попереджає про наслідки такого рішення. Підроблені права можуть бути схожі на оригінали зовні, проте вони не відображаються в державних реєстрах і не можуть бути перевірені за допомогою додатків Дія або Кабінет водія. Для продажу фальшивих прав зловмисники створюють фішингові сайти, де шахраї отримують доступ до електронних гаманців громадян і крадуть їхні гроші.

Нагадуємо, що офіційні державні сервіси завжди мають домен "gov.ua". Щоб перевірити своє посвідчення, громадяни можуть зайти на офіційний сайт Головного сервісного центру МВС.

«За підробку документів та користування ними передбачена відповідальність згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу України. Покарання може включати штрафи, пробаційний нагляд, обмеження або навіть позбавлення волі. За використання підробних документів штраф може становити до 50 неоподатковуваних мінімумів або передбачати пробаційний нагляд чи обмеження волі до 2 років», - зазначає МВС.

МВС підкреслює, що єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія - пройти процедуру в сервісному центрі МВС.