Курс долара: чи будуть "сюрпризи" в обмінниках найближчими днями

У ці вихідні курс долара в Україні у більшості обмінників коливатиметься у межах коридору від 37,8 до 38,15 грн/дол. Продаж від 38,2 до 38,5 грн/дол.

А курс євро в обмінниках в суботу та неділю перебуватиме у межах від 40,5 до 40,9 грн/євро і продаж від 41,05 до 41,5 грн/євро, прогнозує аналітик Олексій Козирєв, передає Мінфін.

"Страхи" певної частини громадян з приводу можливого швидкого відпускання курсу збережуться і 16-17 вересня. Це підтримає тенденцію останніх днів, коли, у цілому, населення купує готівкової та безготівкової валюти більше, ніж здає", ‒ зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Більшість обмінників у вихідні постарається підтримати тренд на поступове подорожчання валюти, хоча й працюватимуть у форматі "з обороту".

"На особливі сюрпризи від обмінників чекати не варто. Як тільки їхні власники бачитимуть, що так званої тяги немає, вони коригуватимуть курс продажу або купівлі валюти у своїх мережах пунктів обміну для стимулювання зростання обсягу операцій. Щоб заробляти таким чином саме за рахунок обороту", ‒ упевнений експерт.

Громадяни не повинні втрачати свої кошти через вигадане пошкодження чи зношення купюр іноземної валюти. Національний банк України каратиме за будь-який "креатив" у тлумаченні норм і правил щодо обміну, заявив очільник регулятора Андрій Пишний.

За його словами, порушникам штрафи забезпечені, а деяким із них навіть загрожує анулювання ліцензій.