LEGO випустить унікальні конструктори, присвячені українській архітектурі (відео)

United24 оголосила про співпрацю з LEGO Creators, яка передбачає створення унікальних конструкторів, присвячених Україні. Ці конструктори не будуть доступні для продажу, а можна буде виграти їх на аукціоні. Про це повідомляє United24.

Перші набори конструкторів будуть присвячені київській Україні-матері, маріупольській водонапірній вежі та кримському Ластівчиному гнізду. Ці роботи створені трьома талановитими творцями: Артуром Самковим з Польщі, Максимом Мітякіним з України та Євгеном Тонєвим зі США.

«Кожен конструктор створений у п’ятьох екземплярах. Їх неможливо купити, але можна виграти за благодійний внесок від $24. Усі зібрані кошти будуть направлені на відбудову України. Мета LEGO – розказати більше про Україну, популяризувати її видатні архітектурні пам'ятки та закохати у неї весь світ», – йдеться у повідомленні.

United24 також повідомила, що наступні набори конструкторів планується випустити навесні 2024 року.

Примітно, що раніше дитячий конструктор LEGO відмовився від ринку Росії. Данський виробник повністю припинив свою діяльність в Росії.

Крім того, компанія The Brothers Brick, один з ритейлерів Lego, присвятила свої нові фігурки українським захисникам Маріуполя.