Лікування військових ЗСУ у Німеччині може припинитись? Лікарі б'ють на сполох

Рухгольц, керівник Центру ортопедії та травматологічної хірургії в університетській лікарні Гіссена та Марбурга та заступник президента Німецького товариства ортопедії та травматологічної хірургії, заявив, що лікування поранених солдатів ЗСУ в німецьких клініках може припинитися через відсутність фінансування з боку уряду Німеччини. Він застеріг, що без швидкого фінансового забезпечення, лікування пацієнтів з України стане неможливим.

Зазначається, що кілька німецьких клінік та реабілітаційних центрів звернулися до уряду ФРН з проханням розділити витрати на лікування постраждалих від війни в Україні. Проте федеральна влада не відреагувала на це звернення. У відповіді на парламентський запит опозиційної фракції ХДС/ХСС, уряд Німеччини заявив, що прийом, догляд та підтримка хворих, які проходять лікування в теперішній час, задовільно виконуються, але існують проблеми у деяких випадках.

За даними видання, понад 74% клінік, у яких проводиться лікування поранених українців, страждають від нестачі фінансування. Реабілітація здійснюється за рахунок кас лікарняного страхування та соціальних організацій. Однак, є деякі клініки, яким стає все важче приймати пацієнтів з України з фінансової точки зору, оскільки лікування виявляється дорогим і складається із численних операцій.

Нагадаємо, що влада Німеччини збирається подвоїти допомогу Україні та розпочати переговори щодо членства України в ЄС.