Лише за вересень Росія випустила 246 ракет. Потрібно більше ППО - Зеленський звернувся до Заходу

У вересні Російська Федерація застосувала проти України 246 ракет різних типів, 746 ударних дронів (зокрема 538 іранських дронів Shahed) і 1159 керованих авіабомб.

Україна потребує більше систем протиповітряної оборони. Про це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з міністрами закордонних справ Європейського Союзу у Києві.

"Абсолютна більшість цих ударів - проти цивільних об'єктів. Все для Росії однаково є мішенями: звичайні будинки, центральні площі міст, школи, елеватори, склади із зерном, порти, наші електростанції", - сказав Зеленський.

Україна вдячна партнерам за кожну одиницю ППО, але підтримку потрібно продовжувати, сказав президент.

"Це перший пункт, який я хотів би підкреслити сьогодні: активність у підтримці. Це буквально - активність у захисті життя", - заявив Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Перед зимою треба максимально активізуватися у посиленні повітряного щита України, сказав президент.

"Системи ППО, які наша держава отримала, - саме "Петріоти", "Айріс-т", "Насамси" та інші - вже відіграють позитивну роль і рятують життя. Потрібно більше таких систем", - заявив Зеленський.

Кілька зенітних ракетних комплексів Patriot для захисту наших південних регіонів "здатні принципово змінити ситуацію і значною мірою позбавити сенсу російський терор", сказав Зеленський.

Перемога України прямо залежить від співпраці з Європейським Союзом, сказав Зеленський міністрам з країн ЄС.

Зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ - перший такий форум в історії, що проходить за межами Євросоюзу, заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Боррель під час візиту до Києва зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим обговорили подальшу військову допомогу від ЄС.