Масована атака РФ: Зеленський повідомив, скільки українців загинуло

Україна ліквідує наслідки російського удару

Зараз в Україні триває процес ліквідації наслідків останньої атаки з боку Росії. Всі необхідні служби залучені до цього процесу. Наразі відомо про 92 поранених. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики, поліцейські. Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким», – повідомив глава держави.

Зеленський також зазначив, що з 31 грудня російські окупанти вже використали більше 170 ракет та десятки «шахедів» різних типів. «Наших воїнів ППО вже третю добу виконують неймовірну роботу. З 31 грудня російські нелюди вже застосували близько 170 ракет та десятки «шахедів» різних типів. Більшість з них була спрямована на цивільні об'єкти. Я хочу подякувати всім партнерам, які допомагають нам зміцнити наш повітряний щит. Це допомагає нам врятувати сотні життів, які б пропали від російського терору без «петріотів» та інших захисних систем», – написав президент.

Цього року ми продовжимо співпрацю з усіма країнами, які цінують життя, щоб ще більше зміцнити нашу протиповітряну оборону і притягнути Росію до відповідальності за її дії. Держава-терорист повинна пізнати наслідки своїх вчинків.

Нагадаємо, сьогодні зранку Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. З ранку оголошено повітряну тривогу в Україні вдруге за добу.

Також відомо, що сили протиповітряної оборони збили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та декілька «Кинджалів» під час ранкової атаки Росії на Київ.