Мер Лондона після критики таки підтримав пропозицію Кличка

Мер Лондона Садік Хан підтримав схему передачі повнопривідних автомобілів до Києва, які мали бути списані на брухт. Раніше він не підтримував цю ідею, але змінив свою думку після численних закликів від громадян та гучного розголосу у ЗМІ.

Схема утилізації автомобілів (ULEZ) була запроваджена, щоб очистити повітря Лондона. За цією програмою, водії транспортних засобів із високим рівнем викидів повинні сплачувати збір, а мешканці мають можливість отримати компенсацію за утилізацію свого автомобіля, якщо він не відповідає стандартам ULEZ. Під цю програму підпадають головним чином повнопривідні авто й пікапи.

«Ми сподіваємося, що ви співпрацюватимете з нами, щоб дати можливість лондонцям та іншим жителям країни отримати гроші за те, що вони приберуть забруднюючі транспортні засоби з вулиць наших міст, надаючи при цьому життєво важливу підтримку народу України».

Раніше мер Києва Віталій Кличко пропонував передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації, для використання їх в зоні бойових дій, але йому відмовили.