Мінфін пояснив, як перехід економіки на «воєнні рейки» вплине на українців

В Україні розглядають можливість зменшення суспільного споживання у кілька разів, як заявив міністр фінансів Сергій Марченко на дискусійній панелі. За його словами, це необхідно для повного переходу на воєнний режим.

Марченко зауважив, що більшість споживаних українцями товарів є імпортними, що обмежує економічний потенціал країни. Він відзначив, що суспільство ще не готове до таких змін, але це потенційний сценарій.

Марченко також наголосив на необхідності готуватися до інших податкових та видаткових режимів у майбутньому. Він зазначив, що він, як міністр фінансів, більше схильний до девальвації гривні та високої інфляції, оскільки це вигідно з економічної точки зору.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також висловив погляд на необхідність побудови воєнної економіки, як це зробила Ізраїль. Він вважає, що Україна може стати енергетичним хабом для Європи та зменшити залежність від портів Чорного моря для експорту.

На жаль, не уточнюється, як саме планується реалізувати зменшення суспільного споживання та перехід на воєнний режим в Україні. Але, очевидно, що це будуть серйозні зміни, які можуть вплинути на економічну ситуацію та життя громадян країни.