Міністр оборони Італії виступив за переговори України та Росії

Міністр оборони Італії Гвідо Кросетто підтримав ідею переговорів між Росією і Україною, закликаючи прокласти шлях до миру. Він зробив це виступаючи у парламенті і наголосив, що підтримка Заходу є вирішальною для успішних переговорів. Міністр також вважає, що український контрнаступ у 2023 році не приніс бажаного результату.

На думку Кросетто, поточна ситуація вимагає дипломатичних зусиль, а також військової підтримки. Він зазначив, що Росія поступово демонструє готовність до переговорів і захисту своєї економіки, тоді як Україна стає менш безкомпромісною. Міністр підкреслив, що це слід враховувати на шляху до припинення конфлікту та нормалізації відносин з Росією та західними країнами.

"Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що Росія все ще прагне повної капітуляції України, тому мирні переговори неможливі. Переговорний процес буде мати вигляд, як спроба ще раз примусити Україну капітулювати, визнати окупацію території, відмовитися від суверенітету і поступово деградувати у бік маріонеткової держави."