Миттєво прокинетесь: якими напоями можна замінити каву вранці

Для багатьох людей ранкова чашка кави - це їхній ритуал або звичка, яку вони утвердили протягом багатьох місяців або навіть років.

Це чарівний аромат кавиолі, маслянистої речовини, яка утворюється під час обсмажування. А саме кофеїн відповідає за тонізуючу дію кави, оскільки він впливає на аденозинові рецептори. Таким чином, кава не просто бадьорить, але і підтримує нервову систему в стані збудження.

Якщо ми говоримо про продукти та напої, які мають кращу бадьоруючу дію, ніж кава, то треба згадати лише ті, які містять кофеїн. Але також можна спробувати знайти альтернативу каві, якщо виникла така потреба або просто цікавість.

Вода

Небагато хто не чув раду починати день зі склянки чистої води кімнатної температури. Іноді радять додати воді трохи меду та лимонного соку. Вода є найважливішим компонентом здорового обміну речовин. Недостатнє зволоження може спричинити втому та слабкість. Кава, в свою чергу, виводить воду з організму, що є однією з причин, чому зловживання кавою небезпечно.

Мача

Якщо ви цінуєте ритуал кави, вам, напевно, сподобається японський зелений чай матча. Його гіркуватий смак і незвичайний аромат чудово поєднуються з молоком, в тому числі рослинним. Мача містить багато хлорофілу, який має антисептичну та загоювальну дію, а також амінокислоту L-теанін. Ця амінокислота також бадьорить, але більш розслабляє, ніж кофеїн, і зберігає високий рівень концентрації. Мача продається у вигляді дуже тонкого порошку, який потрібно збивати вінчиком або спеціальним міксером для латте.

Золоте молоко

Це напій, приготований з молока і спеціальної суміші спецій (куркума, імбир, аніс, кориця, кардамон, перець чи перець чорний, склад можна придбати готовий або зробити з врахуванням свого смаку). Акторка Гвінет Пелтроу зізналася, що замінила каву на золоте молоко і почувається чудово. Але обережно: золоте молоко зовсім не схоже на каву, але завдяки високому вмісту куркуміну, який сприяє схудненню, його можна пити не тільки зранку, але й перед сном.

Гіркий шоколад та ягоди

Це не тільки смачно, але й корисно. Гіркий шоколад містить кофеїн, який нам відомий, а також теобромін і багато корисних ефірних сполук. Свіжі (і заморожені) ягоди містять багато антиоксидантів та вітамінів, що миттєво додають енергії.

Мугітя

Це також японський напій. Мугітя роблять з обсмаженого ячменю або пшениці, його смак дуже м'який і ніжний. Його можна пити як гарячим, так і холодним: ячмінний чай не тільки бадьорить, але й швидко знімає набряклості і поліпшує кровообіг. Секрет полягає в високому вмісті ГАМК (гамма-амінова кислота), яка покращує когнітивні функції, пам'ять і концентрацію.

Імбирні цукати

Це смачний десерт, який можна їсти самостійно або з чаєм. Гіркота і гострота імбиру урівноважуються солодощами цукру, і декілька цукатів можуть підбадьорити вас завдяки алкалоїду гінгеролу, який має зігріваючий ефект і прискорює обмін речовин.

Для когось сон може прийти раптово, а для когось безсоння стає проблемою, через яку вони не можуть спати, і тому вони прокидаються серед ночі та перевіряють свій телефон.

Експерт з сну каже, що перевірка телефону - це остання річ, яку следить робити, якщо ви прокидаєтесь серед ночі.