Мобілізація, ротація та строковики: Зеленський повідомив деталі Ставки

Сьогодні, 24 листопада, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому були розглянуті "складні питання". Про це глава держави повідомив у телеграм.

На засіданні були розглянуті такі питання як мобілізація, демобілізація, ТЦК, ВЛК, ротація та строковики. Відповідну доповідь зробили міністр оборони Умєров, Головком Залужний, начальник Генштабу Шаптало, міністр охорони здоров'я Ляшко, очільник МВС Клименко, міністр закордонних справ Кулеба, директор ДБР Сухачов та перший заступник міністра оборони Павлюк", - зазначено в повідомленні.

Президент зазначив, що доручив міністерствам та Генштабу підготувати комплексні рішення для вирішення нагальних питань.

У зоні конфлікту між Україною та Росією триває 639-ма доба повномасштабної війни. За минулу добу сталося 64 бойові зіткнення. Ворог здійснив 2 ракетних та 42 авіаційних удари, а також понад 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Нажаль, російські терористи завдали збитків серед цивільного населення, є загиблі та поранені.

В результаті ворожих атак постраждала приватна житлова забудова та інша цивільна інфраструктура. Окрім цього, вночі російські окупанти наклали додаткові удари за допомогою керованих авіаційних ракет Х-59 та ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Всі ударні БпЛА було знищено за допомогою протиповітряної оборони.