Молдова зупинила експорт у РФ товарів із заводів Придністров'я - ЗМІ

Молдова зупинила експорт до Росії товарів подвійного призначення

Молдовська влада досягла припинення експорту товарів подвійного призначення до Росії з декількох заводів у невизнаному Придністров’ї. Зокрема, тираспольський завод "Молдовізоліт", який виробляє пластмасу для друкованих плат, став об'єктом зупинки експорту.

За інформацією молдовського "Радіо Свобода", протягом 2022 року "Молдовізоліт" разом з російським дочірнім заводом вигравали десятки тендерів на постачання товарів для російського військово-промислового комплексу.

Згідно з даними "Радіо Свобода", після вторгнення в Україну поставки продукції "Молдовізоліту" до Росії тривали щонайменше до літа 2023 року. Однак після того, як Україна включила російську дочірню компанію "Молдовізоліт" до свого санкційного списку, експорт було припинено.

З того часу "Молдовізоліт" та ще два заводи, "Електромаш" і "Потенціал", скаржаться, що не можуть отримати дозволи на експорт ні до Росії, ні до інших країн. Це загрожує їм повним крахом.

Олег Серебрян, віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції Молдови, публічно заявив, що кілька заводів на лівому березі Дністра більше не отримують дозволів на експорт з міркувань безпеки. Він також додав, що ведуться переговори з компаніями, щоб з'ясувати, чи можна змінити місце призначення їхнього експорту.

Це питання призначення.

Джерело: Еспресо