Молодіжна збірна України з футболу розгромила Люксембург

Молодіжна збірна України з футболу здобула четверту перемогу у відборі на Євро-2025. У своєму домашньому матчі "синьо-жовті" розгромили збірну Люксембургу з рахунком 4:0.

Під керівництвом Унаї Мельгоси "синьо-жовті" здобули три перемоги в кваліфікаційних матчах у вересні та жовтні й зайняли перше місце в групі.

Це була друга зустріч України з Люксембургом у відборі. У першому матчі "молодіжка" перемогла з рахунком 3:0. Цей матч відбувся на полі в іспанській Мурсії.

Перед матчем Україна втратила півзахисника Максима Брагару через травму. Він був важливим гравцем в складі збірної під керівництвом Мельгоси.

У першому таймі Україна вийшла вперед завдяки голу Владислава Ваната. Це був його перший гол у кваліфікації, він забив, коли ворота Люксембургу були порожніми після прострілу Назара Волошина.

В другому таймі Люксембург грав у меншості після того, як Раян Бербері отримав другу жовту картку.

Україна забила ще два голи за дві хвилини. Спершу Арсеній Багатов забив після добивання з центру карної зони, а потім Назар Волошин здалеку пробив у ворота.

На 74-й хвилині Волошин відзначився ще одним голом, коли асистував Ігорю Краснопіру. Рахунок став 4:0 на користь України.

Кваліфікація Євро-2025

  • Україна - Люксембург 4:0

Після цієї перемоги Україна відірвалася від найближчих конкурентів - Англії та Сербії - на шість очок. Ці команди зіграють у неділю, 18 листопада.

У наступному матчі, 21 листопада, українська збірна зіграє проти збірної Азербайджану. Початок гри о 20:00.

УЄФА повернулася до звичного формату заявок національних команд на Євро. Нагадаємо, що футбольна збірна України здобула перемогу над польською командою "Лехія" у закритому товариському матчі з рахунком 2:0.